Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Hundeseler

Kjøp en praktisk hundesele på doggie.no

Beskytt hundens følsomme hals og nakke ved å la den gå, løpe eller jobbe i en ergonomisk sele. Hos oss finner du et bredt utvalg av hundeseler fra kjente varemerker. Det finnes flere typer seler for forskjellige typer aktiviteter. I denne kategorien finner du klassiske seler, y-seler, jacket seler, step-in seler, trekksele, fôrede seler, klær med integrert sele. Vi har en hundesele for alle hunder, store og små, uavhengig av behov og aktivitet.

Hundeseler med håndtak

Vi har hundeseler med et praktisk håndtak på ryggen. Et håndtak er praktisk når du trenger å ha hunden ekstra nær, for eksempel på hundemøter eller utflukter. Et håndtak på hundeselen er også praktisk når du trenger å hjelpe hunden opp og ned fra for eksempel bilen eller hvis du behøver å fange hunden hvis den skulle falle fra en høyere høyde. En hundesele med håndtak er et must hvis du trener Dog Parkour med hunden din. Med håndtaket kan du hjelpe hunden din over hindringer og støtte den under balanseøvelser.

Trekkseler

En trekksele fordeler maksimal trekkraft over bryst og skuldre og er utviklet for å gi hunden full bevegelsesfrihet og begrenser ikke lungekapasiteten. Har du en hund som drar i båndet? Da burde du kjøpe en anti-trekk sele. En anti-trekk sele har et kobbelfeste foran på brystet, noe som betyr at du får mer og bedre kontroll over hunden, noe som igjen betyr at hunden ikke får den samme kraften til å dra fremover. Vi anbefaler Comfort Walk Air og Comfort Walk Pro fra Dog Copenhagen og Front Range fra Ruffwear. Du kan også gjøre en K9 IDC hundesele fra Julius K9 om til en anti-trekk sele ved hjelp av K9 IDC Front Control Y-belt tilbehøret. Har du en hund som lett får gnagsår i armhulene på grunn av at hundeselen er for stram? Da anbefaler vi Shorter fra Zero DC og Fun fra Anny-X. Bryststroppene, som er enkle å justere, sitter lenger bak enn på mange andre seler og gnir ikke i armhulene til hunden.

Hvilken sele skal jeg velge?

Først og fremst må du tenke på når og hvordan du bruker selen. Enten du er på utkikk etter en tursele eller trekksele, trenger du en ergonomisk sele med god passform. En tursele bør justeres rundt både nakken og brystkassen for best mulig passform. En hundesele skal aldri hindre hundens naturlige bevegelsesmønstre eller påvirke hundens pust på noen måte. En spesialdesignet trekksele som Faster fra Zero DC er utviklet for trekk og passer til nesten alle typer aktiviteter. Faster fungerer også bra å bruke som sporsele eller til sykling/løping.

Hvilken valpesele skal jeg bruke?

Som vi alle vet vokser en valp veldig fort, og derfor anbefaler vi at du velger en myk hundesele som kan justeres rundt både nakke og bryst så du kan gjøre selen større etterhvert som valpen vokser.

Sensitive hunder

Noen hunder synes det er ubehagelig når du drar noe over hodet deres, og da anbefaler vi at du velger en hundesele i jacket-modell. En hundesele i jacket-modell tres nedenfra og opp på hunden og på denne måten unngår hunden ubehaget ved å få noe over hodet og ørene.

Hvordan vet jeg hvilken størrelse som passer min hund?

For at vi skal kunne anbefale rett størrelse behøver du å måle hunden. Målene vi trenger er omkretsen rundt nakke og brystkasse i tillegg til hundens rygglengde. Hvis du er usikker på hvordan du måler hunden din kan du lese måleguiden vår her: https://www.doggie.no/magasin/slik-maler-du-hunden-din. Hvis du ikke har et målebånd kan du bruke en snor som du deretter måler med for eksempel en meterstokk eller lignende. Annen informasjon som kan være bra for oss å ha er hvilken rase og hvor gammel hunden din er.

  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!