Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Introduser katt og hund for hverandre

Det er viktig å ha realistiske forventninger når du introduserer en ny katt for hunden din. Noen katter er mer sosiale enn andre katter. For eksempel kan en åtte år gammel katt som aldri har vært rundt andre dyr ha problemer med å lære å dele hjemmet sitt med andre kjæledyr. Men en åtte uker gammel kattunge som har blitt atskilt fra moren og kullsøskene for første gang, foretrekker kanskje å ha en katt- eller hundevenn.

Katter er territorielle og må introduseres veldig sakte for andre dyr for å gi dem tid til å bli vant til hverandre før de endelig kan treffes ansikt til ansikt. En langsom introduksjon kan forhindre frykt- og aggresjonsproblemer fra å utvikle seg.

Begrensninger

Begrens katten sitt område til et mellomstort rom med kattens kattetoalett, mat, vann og en seng. Mat hunden og nykommeren på hver sin side av døren/grinden. Dette hjelper dem å assosiere hverandres dufter med noe fint (å spise!). Flytt skålene gradvis nærmere hverandre til dyrene kan spise rolig rimelig nær hverandre.

Bytt dufter

Bytt om på teppene til den nye katten din og hunden din så de har en sjanse til å bli vant til hverandres duft. Gni et håndkle på det ene dyret og legg det under matskålen til det andre dyret. Dette bør du gjøre med alle dyrene i huset.

Bytt rom

Når den nye katten bruker kattetoalettet og spiser regelmessig kan du la katten ha fri tilgang til huset mens du begrenser hunden til den nye kattens rom. Dette byttet gir dyrene en annen mulighet til å oppleve hverandres dufter uten å møtes ansikt til ansikt. Dette gjør også at nykommeren kan bli kjent med sine nye omgivelser uten å bli skremt av de andre dyrene.

Unngå frykt og aggressive møter

Unngå interaksjoner mellom kjæledyrene dine som fører til skremmende eller aggressiv atferd. Hvis disse reaksjonene får bli en vane, kan de bli vanskelige å endre. Det er bedre å introdusere kjæledyrene dine til hverandre gradvis. Hvis ett av dyrene blir redd eller aggressiv, må du skille dem og begynne introduksjonsprosessen på nytt i veldig små, gradvise trinn.

Tren kommandoer

Hvis hunden din ikke allerede kan "sitt", "ligg", "kom" og "bli" -kommandoene, bør dere begynne å trene på dette. Små godteribiter øker hundens motivasjon til å prestere, noe som vil være nødvendig i nærvær av en så sterk distraksjon som en ny katt. Selv om hunden din allerede kjenner disse kommandoene, bør du sørge for at kommandoene virkelig sitter selv når katten er i nærheten.

Kontrollert møte

Når din nye katt og hund har blitt komfortable med å spise på motsatte sider av døren/grinden og har blitt utsatt for hverandres dufter som beskrevet over, kan du prøve å introdusere et møte på en kontrollert måte. Ha hunden i bånd og bruk godbiter. Sørg for at hunden enten sitter eller legger seg ned og blir.

La et annet familiemedlem eller en venn komme inn i rommet og sette seg stille ved siden av den nye katten din, men ikke fysisk holde katten. La personen invitere katten din på noen godbiter. Først burde katten og hunden være på motsatte sider av rommet. Mange korte besøk er bedre enn flere lange besøk. Ikke forleng besøket så lenge at hunden blir ukontrollerbar. Gjenta dette steget flere ganger til både katt og hund tåler hverandres tilstedeværelse uten å bli redde, vise aggresjon eller annen uønsket oppførsel.

La katten gå fritt

Gi katten frihet til å utforske hunden din i sitt eget tempo, mens hunden er i bånd og i en liggende stilling. I mellomtiden fortsetter du å gi hunden godteri og ros for hundens rolige oppførsel. Hvis hunden din står opp, gi den en godbit og be den om å bli. Hvis katten din løper av gårde eller blir aggressiv, går du for raskt frem. Gå i så fall tilbake til forrige introduksjonssteg.

Belønning

Selv om hunden din må lære seg å ikke jage eller være hardhendt mot katten din, må hunden også belønnes når den gjør ting riktig. Belønn den hver gang den viser ønsket oppførsel, f.eks. ligger og blir når katten går forbi. Dersom hunden din alltid blir utestengt når katten er i nærheten kan hunden omdirigere aggression mot katten.

Overvåk alle interaksjoner mellom hunden og katten din

Hold alltid hunden i bånd under introduksjonsprosessen. Forsikre deg om at katten din har en fluktvei og et sted å gjemme seg. Hold dyrene atskilt når du ikke er hjemme helt til du er sikker på at katten din er trygg.

Når burde du søke hjelp?

Hvis introduksjonene ikke går greit, må du søke profesjonell hjelp. Dyr kan bli alvorlig skadet i slagsmål, og jo lenger problemet vedvarer, jo vanskeligere kan det være å løse. Konflikter mellom kjæledyr i samme familie kan ofte løses med profesjonell hjelp.


Lykke til!

Matilda
Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen