Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Valpesikre hjemmet

Før du tar din nye bestevenn med hjem, må du sørge for at det er et trygt sted for en valp å bo. Start med å gå rundt hjemme og se etter løse ledninger og synlige ledninger. Valper liker å tygge, og dessverre er disse kablene veldig fristende.

Har du barn i huset? Involver dem i prosjektet. La dem late som de er valper selv og krype rundt på gulvet. De vil kunne se potensielle farer nede på gulvet. Hvis det er et område hjemme som er umulig å rydde, for eksempel et lekerom, hold hunden din borte ved å lukke døren eller installere en barnegrind.

Elektriske apparater og sko

Gjør det til en vane å koble fra alle elektriske apparater etter bruk. La for eksempel ikke hårføneren være koblet til med en dinglende ledning eller ledningen til støvsugeren ligge tvers over rommet. Ledninger er ikke det eneste valpen din vil ønske å tygge på. Faktisk elsker valper også å tygge på sko, og du har sannsynligvis et par i gangen. Uansett om du eier høye hæler, sandaler, joggesko eller støvler, diskriminer ikke valper når de leter etter et morsomt leketøy eller en ettermiddags-snack!

Hvis den nye valpen din får tak i skoene dine, kan den veldig lett ødelegge dem. Enda viktigere, den kan svelge biter av skoene og kveles. Forsikre deg derfor om at valpen din ikke har tilgang til skoene dine ved å legge dem på skohyllen eller i et skoskap. Det er best å trene valpen til å vite hva som er og ikke er leker fra tidlig alder for å redde deg fra en økonomisk hodepine og å måtte bytte ut sko, tepper, klær, barneleker osv.

Planter

Noen planter er ekstremt giftige for hunder. Finn ut om du har giftige planter hjemme (se en liste her) og sett dem på et sted der valpen absolutt ikke kan få tak i dem, for eksempel på en hylle eller høyere benk.

Hold gulvet rent

Hold øye med hva som havner på gulvet etter du har hentet hjem valpen din. Fjern alt som faller på gulvet som kan være farlig for valpen din. Matvarer som sjokolade er godt kjent for å være skadelig for hunder. Din ivrige følgesvenn kan lett kveles av små ting eller spise noe som forårsaker problemer under fordøyelsen, for eksempel tanntråd eller et gummistrikk. Støvsug eller fei gulvet regelmessig.

Vær forberedt på ugagn

Selv om du har forberedt deg til minste detalj, er det sannsynlig at ditt nye familiemedlem fortsatt vil finne måter å havne i trøbbel på. Men vær tålmodig med valpen; en valp trenger å lære seg reglene og noen ganger tar det litt tid. Den vet ikke at dine gamle tøfler ikke er tyggeleker før du lærer den det.

Lykke til og nyt valptiden selv om den er krevende!

Matilda
Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen