Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Min! Hvordan du håndterer en hund som vakter

Hva du skal gjøre hvis hunden din vokter maten og leketøyene sine: En steg for steg guide for å trene bort ressursforsvar.

Den søte hunden din knurret akkurat til deg for første gang. Han stjal en sokk fra vaskekurven og sprang under sengen. Du strakk deg etter han for å ta tilbake sokken og hunden knurret. Du prøvde igjen, og han nappet etter deg! Han bet deg ikke, men det er tydelig at han tror sokken er hans og ikke din. Hunden din har et ressursforsvar. Ressursforsvar oppstår når det er konkurranse om en ressurs mellom en hund eller et menneske.

Noen hunder vokter matskålene sine. Andre tyggebein eller leker. Noen vokter til og med rare ting som for eksempel steiner og pinner. Noen vokter bare personer.

Ressursforsvar hos hunder er ikke uvanlig, men dette betyr ikke at det ikke er noe du burde ta tak i. Hvis du ignorerer det, kan det bli verre. Her er noen vanlige myter om ressursforsvar:

"Det er gøy" - Folk legger ut videoer på sosiale medier hele tiden med hunder som knurrer over alt fra bein til ølflasker. De synes det er gøy. Det er ikke. Hundene er tydelig opprørte, og det er bare et spørsmål om tid før de biter noen. Hvem får da skylden? Ikke personen som publiserte videoen, men hunden.

"Min hund ville aldri bite" - Alle hunder kan bite. Når en hund knurrer mot en gjenstand, forteller han deg at du skal trekke deg unna. Han er bekymret for at du tar bort verdisakene hans. Knurring er en advarsel. Hvis du ikke hører på advarselen, kan hunden din føle at han behøver å være klarere og nappe eller bite. Dette betyr ikke at du skal straffe hunden din for at han knurrer. Hvis du gjør det, behandler du bare symptomet, ikke problemet. Problemet er at hunden din har en gjenstand og ikke vil at du skal ta den fra ham.

Knurringen er et åpenbart tegn på at hunden din har et problem. Hvis du nærmer deg hunden din mens han spiser fra bollen, og han bevisst senker hodet og prøver å dekke hele bollen, vokter han. Hvis han spiser raskere når du nærmer deg og prøver å få all maten ned før du tar den fra ham, vokter han. Hvis du ser disse tegnene, er det på tide å trene hunden din!

Hva du ikke skal gjøre

Ikke stikk hendene i hundens mat mens han spiser. Dette hadde irritert hvem som helst og kan øke sjansen for at hunden din vil vakte maten sin. Ikke klapp ham når han spiser. Dette er også irriterende. Ikke fjern maten hans flere ganger under måltidet. Målet ditt er ikke å irritere hunden din, men å lære han at din nærhet er noe han bør se frem til.

Hvis hunden din vokter matskålen sin, start med en tom skål. Ha litt mat i bollen og ta noen skritt tilbake. Når hunden er ferdig med å spise, kan du nærme deg og legge litt mer mat i skålen og deretter tre tilbake igjen. Gjenta dette gjennom hele måltidet og påfølgende måltider i minst to uker. Hunden din vil begynne å se frem til at du nærmer deg skålen fordi det er du som kommer med godsakene.

Hvis hunden din vokter en gjenstand, legg den bort. Legg for eksempel bort sokken han har voktet før, og ta frem en ball og hundegodis. Gi hunden din ballen. Oppfordre hunden til å gi den tilbake til deg, og når han gjør det, gir du han en godbit som belønning. Når hunden din forstår hva du vil at han skal gjøre, kan du prøve med en annen gjenstand.

Prøv deretter med sokken igjen. Sørg også for at godbitene har en høyere verdi, så forbered deg med ekstra gode godbiter. Fortsett å trene med sokken og andre gjenstander til hunden din med hell gir deg flere gjenstander i stedet for å løpe bort fra deg med dem.

Hvis hunden din beskytter gjenstander fra andre hunder, finnes det også ting du kan gjøre. Hvis hundene krangler om mat kan du mate dem i separate rom. Hvis hunder krangler om spesifikke leker, ta bort tilgangen til dem. Hvis du vil løse problemet må du lære hunden din at tilstedeværelsen av andre hunder er en bra ting.

Be hundene dine sitte, men i tilstrekkelig avstand fra hverandre slik at den vaktende hunden ikke blir opprørt. Gi den andre hunden en godbit og gi deretter "vakthunden" en godbit. Gjenta. Tren hundene gradvis opp til å sitte nærmere hverandre. Du lærer din "vakthund" at han får godbiter når den andre hunden er i nærheten.

Ressursforsvar kan være skummelt å jobbe med, men du kan løse problemet! Lær hunden din at han ikke trenger å bekymre seg for at folk eller hunder tar hans dyrebare ting. Lær han i stedet at deres tilstedeværelse er noe positivt!

Matilda
Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen