Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Gratulerer med deres nye familiemedlem!

Gratulerer med deres nye familiemedlem!

Vi vet at det kan være mange følelser i begynnelsen og mange spørsmål som dukker opp. Hva skal man tenke på og hva skal man gjøre for å få en god hund og familiemedlem?

Her kommer noen tips til deg.

Gå et valpekurs!
Hvorfor skal man gå et valpekurs? Det finnes mange fordeler med dette, både for deg og din nye valp. På et valpekurs får du gode tips fra en instruktør med gode kunnskaper om hunder, oppfostring og opplæring. En instruktør kan gi deg tips spesielt tilpasset deg og din hund.

Å gå et valpekurs handler ikke bare om opplæring og oppfostring, det styrker også deres relasjon. Dere får gjøre morsomme ting sammen og valpen lærer seg å lytte og fokusere på deg. Den kontakten dere får under kurset kommer dere til å ha nytte av hele livet.

På kurset får dere også treffe andre valper og hundeeiere, kanskje blir de fremtidige lekekamerater og turvenner? Å sosialisere valpen tidlig gir dere et bra grunnlag for fremtiden.

Lek og bli kjent med hverandre!
Ved å leke og tulle med valpen din bygger dere opp en fin kontakt med hverandre. Det trenger ikke alltid å være ville leker, dere kan også leke med aktiveringsleker eller du kan gjemme godteribiter som valpen må finne. Det er bra å avslutte leken når den er på sitt morsomste. Det kan virke litt kjedelig, men på denne måten blir lekestunden alltid noe gøy i stedet for at valpen til slutt kjeder seg og går fra deg. 

Miljøtrening!
Dersom valpen skal trivest i samfunnet vi lever i og lever livet du lever, må du miljøtrene med valpen. De første dagene hjemme skal bare være rolige og trygge. La valpen gjøre eg kjent med ditt nye miljø og sine nye familiemedlemmer.

Ta med valpen til forskjellige steder. I begynnelsen kan det være nok med 15-20 minutter. La valpen bestemme takten. La den se, stoppe og lukte. Poenget med treningen er at valpen skal oppdage og så innse at det ikke er så spennende med den sykkelen som står der, damen som går over gaten eller lyden av en forbipasserende bil. Jo mer vandt valpen blir til hverdagslige hendelser og lyder, jo mer uinteressante blir de.

Ta hånd om valpen din!
Ha som rutine å daglig gå igjennom valpens kropp. Ikke bare styrker det deres relasjon, men du kan også oppdage ----- i god tid.

Start med å kontrollere valpens ansikt. Snuten skal være fuktig og ingenting skal renne ut av neseborene. Øyene skal være klare og det hvite skal være hvitt, øyene skal ikke renner eller være klissete. Kontroller munnen. Valpen begynner å miste tenner etter 4-5 måneder. Det er normalt at tannkjøttet svulmer og at det blør litt etter at en tann har løsnet. Dette er ikke farlig. Fortsett å kontrollere hundens munn etter hvert som den vokser og blir eldre.

Fortsett til valpens øre. Undersøk og lukt. Dette kan være litt vanskelig for noen valper i begynnelsen, men det er også bra om valpen venner seg til det tidlig så den ikke blir urolig eller redd den dagen en veterinær eller noen andre må ta en titt i øret. For å venne den til håndering av øret kan man ta en tørr bomullsdott og forsiktig tørke ytterøret. Ikke prik inni øret. Glem ikke å belønne valpen etterpå!

Kjenn gjennom resten av valpens kropp. Stryk langs sidene og ryggen. Kjenn rundt halsen, bak ørene, i armhulene og innsiden av lårene. Oppdager du en flått så skal den tas bort så fort som mulig.

Kontroller labbene og klørne. Det er viktig at klørne holdes i topp stand. De kan ikke blir for lange. Når du kontrollerer vaplens klør burde du også undersøke tråputene etter kutt eller fremmedlegemer. Kontakt din veterinær dersom du finner noe uvanlig.

Akkurat som med alt annet vi har nevnt er det viktig å tidlig venne valpen til å bade. Venter man for lenge kan valpen synes det er ubehagelig å bade og den kommer ikke frivillig til å hoppe inn i dusjen når den blir eldre. Begynn med å bare bløte potene. Belønn med valpens favorittgodteri. Når du senere merker at valpen ikke synes at det er så ubehagelig lengre kan du litt etter litt bløte mer av kroppen.

Dette er noen av de viktigste tingene å passe på for å få en herlig, frisk og tofast hund for resten av livet. Nyt valpetiden, den er fantastisk!

Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen