Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Slik tar du bra bilder av hunden din

Den profesjonelle fotografen Emily gir sine beste tips til hvordan du tar de beste hundebildene!

Noen ganger er de lodne vennene våre for opptatt med å jage halene sine eller stirre drømmende ut av vinduet i stedet for å se inn i kameraet. Du tror kanskje at med mindre du har et kult kamera med en enda kulere linse så er det ingen sjanse for å fange hunden din i den perfekte posituren.

Det finnes imidlertid noen tips og triks du kan bruke for å få gode bilder av hunden din hjemme. Bruk noen av disse tipsene når du tar bilder med smarttelefonen eller kameraet.

Tenk på hundens personlighet

Prøv å tenke på hvilken type karakter hunden din har. Er det lat? Energisk? Leken og rampete? Hvis hunden din elsker å sove om dagen, kan du prøve å fotografere den i sengen sin eller på hans favoritt soveplass. En sovende hund er mye lettere å fotografere enn en som er i bevegelse ... og bilder av en sovende hund smelter alltid alles hjerte.

Hvis hunden din derimot er full av energi og liker å løpe ute, kan det være lurt å starte med å fotografere hunden i hagen. Du kan prøve å fotografere hunden når den leker med sin favorittleke og er på sitt gladeste og lykkeligste! På denne måten vil du fange hundens unike personlighet i bildene dine.

Naturlig eller poserende?

Det er to forskjellige tilnærminger du kan prøve for å fotografere hunden din...

  • Poserende

Oppfordre hunden din til å sitte på stedet du ønsker og få den til å se på kameraet. Dette er ikke så enkelt som det høres ut og fungerer ikke for alle hunder, spesielt hvis hunden din er veldig leken og rampete. Be noen om å hjelpe deg med å distrahere hunden mens du tar bildene.

Få hunden til å gjøre noen triks den kan og liker å gjøre, og bruk godbiter for å oppmuntre den til å se i riktig retning. Dette vil kreve litt tålmodighet, men du kan få noen flotte bilder på denne måten med litt innsats og tålmodighet. Ikke glem å belønne hunden din med godbitene etterpå for sitt fantastiske arbeid!

  • Au natural

Prøv en mer naturlig og enklere tilnærming ved å ta bilder mens hunden din leker, slapper av eller bare gjør det han gjør best! Ofte kan et naturlig fotografi være den beste måten å vise hundens sanne natur og egenskaper. Denne måten er mye enklere enn å få hunden din til å posere.

Sted og omgivelser

En viktig faktor for å ta et godt portrett er omgivelsene du bruker. Ved å bruke en ren bakgrunn kan bildet se veldig profesjonelt ut, og noen ganger er de enkleste bildene best. Rens området for distraksjoner som kan være i veien for bildet ditt eller ta bort oppmerksomheten fra hunden din.

Prøv å ta bilder mot en vanlig vegg, teppe eller gulv, en plen eller til og med bruk et laken eller teppe som bakgrunn. Du kan prøve å eksperimentere med forskjellige fargede laken for å få dristige og spennende bilder.

En annen ting du kan prøve er å komme nærmere hunden din og fange alle detaljene i ansiktet og øynene. Du trenger et kamera som lar deg zoome inn, ettersom hunden kan se litt ukomfortabel ut hvis kameraet er for nært. Eksperimenter med forskjellige vinkler og perspektiver for å få interessante portretter. Gå ned til hundens nivå og ta bilder fra hundens synspunkt og se verden fra hundens øyne!

Forsøk å vri kameraet på skrå i stedet for å peke det rett mot hunden eller kanskje til og med ta et bilde når du ser ned på hunden for å skape et kreativt bilde. Prøv å ta bilder fra siden for å fange hundens profil. Uansett hvordan du bestemmer deg for å fotografere hunden din så husk å fokusere på hundens øyne i stedet for nesen. Hvis hundens øyne er fine og klare på fotografiene dine, vil de se skarpe og profesjonelle ut.

Hvis hunden din beveger seg mye og du har problemer med å få den til å stå stille, er et bra triks å vurdere å bruke en plattform, f.eks. et bord eller en stol. Hvis hunden er over bakken er det mindre sannsynlig at den beveger seg og kan i stedet oppfordres til å sitte, legge seg ned eller bare holde seg innenfor plattformen. Vær forsiktig så du ikke bruker noe som er for høyt og som skremmer hunden din, og ha noen i nærheten i tilfelle hunden bestemmer seg for å hoppe ned.

Lys og skygger

Belysning er en veldig viktig ting å huske på hvis du vil ta bilder av god kvalitet, spesielt hvis hunden din har mørk pels. Naturlig lys har en tendens til å fungere best fordi det hjelper å skildre hundens ekte farger. Hvis du kan, kan du unngå å bruke blits på kameraet eller telefonen, da det vil resultere i en skremmende effekt med røde øyne og ofte kan skape en veldig hard, flat skygge.

I stedet, hvis du tar bilder innendørs, finn et vindu som slipper inn mye naturlig lys og fotografer hunden din ved siden av det. Dette kan skape et fantastisk lyst og drømmende utseende. Hvis du vil være veldig kreativ kan du prøve å lage din egen reflektor for å sende mer lys til hundens ansikt. Du kan lage reflektorer laget av hvitt papir eller til og med folie.

Hvis du bestemmer deg for å fotografere hunden din ute, kan du prøve å ta bildene med ryggen mot solen hvis det er en solrik dag. Hvis du tar bilder av solen, kan du overeksponere bildet ditt. Noen ganger kan en overskyet dag gi de beste fotografiene fordi det er mindre risiko for at bildene blir for lyse eller har for mørke skygger.

Bruk en blanding av disse tipsene når du tar bilder av hunden din, og du vil helt sikkert få mange nye favorittbilder!

Lykke til!

Matilda
Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen