Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Klippe klør på hund

Mange hundeeiere klipper ikke hundens klør fordi de er redde for å skade hunden, bli bitt eller bare ikke tør å gjøre det selv.

Her er noen tips for å gjøre prosessen så behagelig som mulig:

Det første du trenger er en klotang. Det finnes mange ulike typer, så finn en som passer akkurat din hunds klør.

Det andre du trenger er en ordentlig god belønning! Å gi hunden godbiter som belønning etter å ha klipt hver klo er en utmerket måte å gjøre hele opplevelsen positiv på for hunden din.

Det siste du behøver er noe å stoppe blodet med dersom du ved et uhell skulle klippe for mye. Vi anbefaler noe som de aller fleste allerede har hjemme; nemlig maisstivelse!

Plasser klotangen nær hundens poter og klør. Gi hunden en godbit og sørg for å rose den ordentlig. Fortsett å gjøre dette i ca. 10-15 min. Vent enda en dag før du gjentar den samme prosessen og lar klotangen berøre klørne uten å klippe. Gi hunden ros og gjenta i ca. 10-15 min. Neste gang kan du forsiktig forsøke å klippe noen millimeter av kloen. Glem ikke å gi hunden ros etter hver klipp!

Er du fortsatt litt usikker kan du gå til en hundefrisør eller veterinær og be dem vise seg hvordan du klipper din hunds klør. Når du har forstått det grunnleggende, vil du føle deg mer selvsikker. Er hunden usikker? Ta en klo per dag i begynnelsen, ingen sier at du må klippe alle klørne samtidig.

Hvor ofte må jeg klippe hundens klør?
Det er individuelt. Noen hunder må få klørne klippet hver uke og for andre er annenhver uke eller til og med en gang i måneden nok.

Hva om jeg har klippet i nervesekken?
Dersom dette skjer anbefaler vi deg å dekke nervesekken med maisstivelse. Dette gjør at det slutter å blø og det fungerer som en beskyttende hinne. Slutter det ikke å blø anbefaler vi deg å kontakte en veterinær.

Lykke til!

Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen