Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Hund i varm bil

En varm bil kan fort bli en dødsfelle! Veterinærer behandler hvert år hunder som har fått heteslag når de har blitt etterlatt i bilen av sine eiere. I dette innlegget vil vi gi deg tips om hva du burde tenke på og hva du burde gjøre dersom du ser en hund i en varm bil og situasjonen virker akutt.

Før du etterlater hunden din i bilen er det lurt å tenke på:

  • Hvor lenge skal jeg være borte?
  • Har hunden det bra i bilen?
  • Har den det ikke bedre hjemme eller hos noen venner?

"Men vi parkerer i skyggen" sier mange. Selv om du parkerer i skyggen og setter vinduet på gløtt kan det raskt bli veldig varmt i bilen. Hunder svetter ikke som mennesker og blir lett overopphetet. Dersom du i stedet lar hunden være hjemme trenger du ikke å bekymre deg for den.

Så varmt blir det i bilen: 

Hund I bil

Hva skal du gjøre når du ser en stakkars hund i en varm bil?

Det første man burde gjøre er å få tak i eieren. Send SMS til 2282 med kodeord "regnr" + bilens registreringsnummer (f.eks. regnr AB00000) for å finne navnet til eieren. Får du ikke tak i eieren av bilen, ring politiet på telefonnummer 02800. Dersom situasjonen er akutt, knus ruten og få ut hunden. I følge straffeloven paragraf 47 kan man ikke straffes for handling som er nødrett. I en slik situasjon har man i henhold til loven om dyrevelferd ikke bare rett, men også en plikt til å gripe inn. Du kan ikke straffes og får heller ikke erstatningsansvar.


Kilder: SKK.se og mattilsynet.no

Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen