Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Hot Spots!

Hva er hot spots?

Hot spots, eller våteksem er som din veterinær kanskje kaller det, er kløende og fuktige sår som plutselig kan dukke opp over natten. Flekken sitter vanligvis på kinnet, halsen, nakken eller hodet, men kan forekomme hvor som helst på kroppen. Flekken vokser gradvis og kan bli like stor som en håndflate! Hot spots er veldig smertefullt for hunden og gjør vondt ved berøring. Det er mer vanlig om sommeren og forekommer ofte på hunder som liker å bade mye og ofte. Årsaken til at hot spots oppstår kan også være allergi. Allergi forårsaker kløe som gjør at hunden klør seg så intenst at det fører til en infisert eksem.

Hvordan man behandler hot spots

Det er viktig at eksemen luftes og holdes tørr. Derfor er det bra om man først klipper eller barberer bort pelsen i og rundt det infiserte området. Hot spots kan behandles med såpe og vann, men også med bakteriedrepende middel som klorheksidin. Har hunden veldig vondt kan veterinæren din gi smertestillende. Det er veldig viktig at hunden ikke river eller slikker på såret og det anbefales derfor at hunden din har en beskyttende krage på seg mens eksemen leges.

Forebygge

Vask hundens pels regelmessig og alltid etter den har svømt i innsjøer, hav eller bekker. Det er viktig at du tørker hunden grundig etter hvert bad. Hvis hunden din allerede har hatt gjentatte problemer med hot spots, bør du vurdere å ikke la hunden bade så ofte.

Matilda
Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen