Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Hoggormbitt - dette gjør du

I Norge har vi bare en giftig slange, nemlig huggormen. Visste du for eksempel at det farligste stedet en hund kan bli bitt er i poten? Her kan du lese hva du burde gjøre hvis hunden din blir bitt av en huggorm.

Hvert år blir et stort antall hunder i Norge bitt av huggorm. I mars kommer vanligvis de første hundene med hoggormbitt inn til dyrlegen. Hvert år dør en rekke hunder av huggormbitt, men de fleste blir friske.

I de mildeste tilfellene blir hunden bare hoven på stedet den har blitt bitt. I vanskeligere tilfeller oppstår skader på kroppens organer. Hunden får lever- og nyreskader og ofte anemi. Alt dette går vanligvis over med medisinering og hvile.

Hundene som oftest dør er hundene som har blitt bitt i poten. Hvorfor? Musklenes sammentrekninger, sammen med blod- og lymfesirkulasjonen, er med på å spre slangens gift.

Dersom du vet at hunden din har blitt bitt av en hoggorm er det viktig å beholde roen og oppsøke en veterinær umiddelbart. Hvis du kan, bær hunden din. Selv om du bare mistenker at hunden har blitt bitt er det fortsatt viktig at du oppsøker en veterinær.

Å behandle en hund som har blitt bitt av hoggorm koster i snitt 5 300 kroner. Dersom hunden behøver intensivpleie,  stopper sjelden prislappen under 10 000 kr.


Agrias veterinærs råd ved huggormbitt:

  • Hold dyret stille, spesielt dersom det har blitt bitt i poten eller labben.
  • Gi eventuelt hunden kortison i henhold til veterinærens instruksjoner.
  • Oppsøk veterinær.


Kilde: Agria.no

Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen