Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Fordeler med å leke

Alle vet at det er morsomt å leke med hunden sin, men det vi ikke tenker på er at fordelene med å leke er mye flere enn å bare ha det gøy. Å leke med hunden din er en av de enkleste måtene å berike hundens liv på. Her er syv fordeler med å leke med hunden din!

1. Du trener hunden din, selv om du ikke tenker på det

En av fordelene med å leke med hunden din er at det er en morsom måte å trene på. Nå snakker jeg ikke om å lære hunden din et triks, men om å styrke en ønskelig oppførsel.

Blir hunden din litt for "bitete" når dere leker? Når det skjer, er det bare å slutte å leke. Hvis du avslutter leken, vil du lære hunden din at du ikke godtar når den biter deg under leken. Det føles vel ikke som tradisjonell hundetrening? Nei akkurat, det er derfor vi vanligvis glemmer at vi også trener under lek. Dette er en av de beste tingene når du leker med hunden din - det gir deg en sjanse til å forsterke ønsket oppførsel og ha det gøy - på samme tid!

2. Lek gir mental stimulering

Vi vet alle at fysisk trening er viktig for hundene våre, men vi overser ofte viktigheten av mental trening. Kamp- og kasteleker er en enkel måte å gi hunden din mental stimulering på. Å lære hunden din at den må gi deg ballen for å fortsette å leke, gir hunden din en sjanse til å ta sine egne beslutninger og å hjelpe den å fokusere.

3. Fysisk trening er bra for både deg og hunden din

Hunder trenger regelmessig fysisk trening og mosjon, og bruk av lek er en av de morsomste måtene å sikre at hunden din får sjansen til å frigjøre all sin energi på. Å leke med hunden din gjør at du blir involvert, og det betyr at dere begge får mer fysisk aktivitet.

4. Lek er en morsom måte å redusere stress på

Å leke med hunden din er både morsomt og en veldig enkel måte å forbedre både ditt og hundens generelle humør på. Å leke og tilbringe tid med hunden din har en beroligende effekt, og noen studier har vist at det kan bidra til å lindre symptomer på angst og depresjon.

5. Å leke med hunden din styrker forholdet deres

En av de beste tingene med å leke med hunden din er hvor mye det styrker forholdet ditt. Å leke med hunden din er en av de beste måtene å styrke båndet mellom dere, og når det gjelder hunder, er lek en av deres favorittmåter å bruke tiden på.

6. Lek kan redusere problematferd hos hunder

Hunder som leker regelmessig, har mindre sannsynlighet for å utvikle problematferd som overdreven bjeffing og tygging. Når hunden din kjeder seg, er sjansen stor for at den finner sine egne måter å underholde seg på - kjedsomhet er det som fører til ting som ødelagte sko og møbler.

Når du regelmessig leker med hunden din, holder du den opptatt og engasjert, noe som reduserer sjansen for at den vil finne underholdning alene.

7. Det kan forbedre ditt sosiale liv

Sist men ikke minst, å leke og tilbringe tid med hunden din kan forbedre ditt sosiale liv. Enten det er å dra til hundeparken eller å gå ned til byen, er sjansen stor for at du og hunden din vil møte nye mennesker. Hunden din vil ha nytte av å forbedre sine sosiale ferdigheter, og det vil du også!

En studie fra 2015 viste at det å være hundeeier var den tredje vanligste måten for personer å møte nye mennesker på, og at hundeeiere hadde 60% mer sannsynlighet for å bli kjent med nye mennesker.

Matilda
Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen