Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Allergivennlige hunder - en guide for deg med moderat allergi

Det er utrolig trist å være en hundelsker som er allergisk mot hunder. Men å ha allergi betyr ikke nødvendigvis at du aldri kan bli hundeeier!

 • Finnes det allergivennlige hunderaser?
  I motsetning til hva mange tror, ​​finnes det teknisk sett ingen allergivennlige hunderaser. Alle hunder mister hudceller, noe som kan forårsake allergiske reaksjoner. Heldigvis er det hunder som feller mindre, og de kan være lettere for mennesker med hundeallergi å leve med.

  Hunder bærer allergener i spyttet og i sine døde hudceller, også kjent som flass. De bærer faktisk ikke allergener i håret. Men på grunn av det faktum at flass har en tendens til å falle sammen med hår, som også ofte er belagt med hundens spytt, sprer hunder som ikke feller færre allergener.

 • Tips for å forberede deg på å skaffe en hund dersom du har allergi
  Hvis du eller noen du bor sammen med har hundeallergi og du vurderer å skaffe deg hund, er det viktig å sørge for at du virkelig tåler en hund som ikke feller hår. Det er få ting som er tristere enn å måtte returnere en hund på grunn av allergi. Det kan være en traumatisk opplevelse for både hunder og mennesker.

  Her er noen måter å sjekke om du kan leve med en hund som ikke feller:

  - Besøk venner eller familiemedlemmer som har hunder som ikke feller.
  - Ha en hund som ikke feller hjemme hos deg et par dager.
  - Prøv å møte forskjellige raser for å se om det er en spesifikk rase som forårsaker mindre allergier.

  I tillegg til å skaffe en hund som ikke feller, er det andre ting du kan gjøre for å begrense sannsynligheten for en allergisk reaksjon. Bad hunden din regelmessig, vask sengetøyet ofte, hold hunden borte fra møbler og ikke la den sove i sengen din. Støvsug regelmessig og bruk en luftrenser.

  Før du får en hund, må du også snakke med legen din for å forsikre deg om at den ikke vil forårsake store helseproblemer for deg. Legen din kan anbefale allergimedisiner som også kan hjelpe med noen av allergisymptomene.

 • De beste hunderasene for mennesker med allergi
  Hvis det viser seg at du kan leve med en hund som ikke feller, kan en av disse hunderaser som ikke feller være perfekt for deg og din familie.

  Amerikansk hairless terrier - Denne hårløse rasen er vennlig og kjærlig, og er et flott kjæledyr for familien. Som de fleste terriere er denne hunden energisk og har et sterkt jaktinstinkt, men daglige turer og trening bør oppfylle rasens behov. I følge American Kennel Club er individuelle bad akkurat det denne rasen trenger for å se ut og føle seg best.

  Afghansk mynde - Hvis du ser på rasens lange, luksuriøse pels, kan du forvente at den feller mye. Men denne langhårede rasen feller ikke! Dette er en energisk rase som behøver mye mosjon. Rasen krever mye pelsstell, med bading og børsting minst to ganger i uken for å holde pelsen smidig og blank.

  Bichon Frisé - Leken og vennlig, med utseendet til en levende bomullsdott, er Bichons virkelig herlige hunder. Disse myke, krøllete hvite hundene feller ikke. Imidlertid krever de regelmessig trimming for å forhindre gjengroing og daglig børsting for å forhindre floker.

  Chinese Crested - Mens rasen har langt, silkeaktig hår på hodet, potene og halen, er brystet og bena helt hårløse. CC er omtrent på størrelse med en Chihuahua og er et godt valg for hundeelskere som elsker mindre hunder. Sørg for å begrense hundens eksponering for solen. Smør den med solkrem når det er solfylt ute, og kle den i en genser for å beskytte den mot kulde om høsten og vinteren.

  Malteser - En annen kandidat for deg som elsker små hunder - malteseren ser ut som en valp uavhengig av alder! Selv om det er veldig leken, er malteseren en lett og avslappet rase som ikke krever mye trening.

  Puddel - Den finnes i fire størrelser: toypuddel, dvergpuddel, mellompuddel og storpuddel - noe som betyr at uansett om du foretrekker en stor hund, en liten hund eller noe i mellom, så finnes det en puddel som passer dine ønsker. Puddelens pels minner veldig om Bichon. Puddelen er intelligent, kjærlig og leken.

  Bichon havanais - Livlig, leken, uredd og energisk, denne rasen er full av sjarm. Med en lang pels som ikke feller, må rasen børstes ukentlig for å unngå floker.

  Yorkshire Terrier - En søt liten hund med en stor personlighet! Yorkie er en kjærlig fanghund med en morsom holdning. Selv om Yorkies ikke feller, må de børstes daglig - noe som gjøres på få minutter mens hunden koser seg i fanget ditt.

  Dette er bare noen av de fantastiske rasene som har en tendens til å felle mindre og kan være utmerkede følgesvenner for mennesker som lider av hundeallergi. Hvis du har en mild eller moderat allergi, kan en av disse rasene være billetten til å oppfylle drømmen din om å være hundeeier! Husk at ingen hunder er 100% allergivennlige, så sørg for å gjøre undersøkelser før du ønsker en firbente venn velkommen i hjemmet ditt.
Matilda
Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
 • Rask levering direkte fra vårt lager

 • Enkle returer og størrelsesbytter

 • Premium varemerker!

din handlevogn
 • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen