Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Å gå på tur med hund

Å gå på tur med hunden din er en fantastisk måte å utforske naturen på og høste fordelene av å være utendørs og i fysisk aktivitet. Å dra på et eventyr sammen som et team styrker båndet du deler med hunden din og gjør forholdet deres sterkere.

Det er imidlertid viktig å huske at hunden din fortsatt er et dyr, og det finnes forhåndsregler og sikkerhetsregler du må ta for å sikre at du, hunden din og alle andre får en fin og trygg tur.

Her er noen tips for å holde din lodne venn på rett spor:

1. Følg alle lover og regler

Vi liker å tro at hundene våre gir glede til alle vi møter på langs turstien - men det stemmer dessverre ikke. Mange mennesker er redd for hunder, eller så har de en hund i bånd som kan bli aggressiv mot din. Det er mange grunner til at det ikke er lurt å la hunden din gå løs.

Gjør din research på forhånd for å sikre at du ikke utilsiktet bryter noen regler.

2. Ta med nok mat og drikke til to

Når dere skal ut på en lang tur som krever at du pakker med deg mat og vann er det viktig å huske på at du har to munner å mette. Vi anbefaler at du tar med en sammenleggbar vannskål til din firbente venn. Den tar minimalt med plass og veier nesten ingenting i sekken.

Det er også viktig å forhindre at hunden din ikke drikker fra vannpytter eller inntar store mengder saltvann. De kan inneholde bakterier, parasitter eller alger som kan gjøre hunden din veldig syk, og saltvann kan forårsake diaré og dehydrering. Ta med litt hundegodteri for å holde energinivået oppe.

Du kan også vurdere å kjøpe en hundekløv slik at hunden kan bære sin egen sekk. En frisk voksen hund kan bære opptil 25 prosent av kroppsvekten (avhengig av rase).

3. Vurder å ta med et førstehjelpskit for hunder

Akkurat som med små barn, kan hunder også lett skade seg. Å ha et lite førstehjelpskit i bilen eller i ryggsekken lar deg raskt hjelpe hunden din dersom det skulle bli nødvendig. Husk at hunder ikke kan ta de samme medisinene som mennesker (for det meste), så hvis hunden din er skadet og har vondt, bør du alltid kontakte en veterinær.

4. Hundegensere og dekken

Hvis du har en korthåret hund eller en hund som tilbringer mesteparten av tiden innendørs, kan den dra nytte av et ekstra beskyttende lag i våte og kalde forhold. Hurtta, Puppia og Urban Pup selger en rekke gode hundedekken til hunder i alle størrelser. Hvis det derimot er varmen som er problemet, kan du imidlertid holde hunden kjølig ved å ta på den en kjølevest fra te.x Hurtta.

5. Ha oversikt over hva hunden din stapper i seg

Hvis du ser hunden din tygge på noe sørg for å finne ut hva det er. Dersom du tror det er noe farlig, ta det med deg for å vise veterinæren eller ta et bilde. Dette er spesielt viktig med planter og sopp.

6. Sjekk alltid hunden etter turen

Sjekk alltid hele hundens kropp for flått, kutt, forbrenning og gnagsår når dere kommer tilbake til bilen.

Matilda
Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!