Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Sommerens farer

Sommeren er her og vi tilbringer mer og mer tid utendørs med hundene våre. Har du kontroll på sommerens farer?

Varmen er farligst

Unngå lange gå-, sykkel- og løpeturer når det er som varmest ute. Gjør i stedet dette tidlig på morgenen eller sent på kvelden når det er betydelig svalere ute. Hunder svetter ikke som oss mennesker og det beste du kan gjøre for hunden din er å ikke dra den med ut når det er som varmest. Tilby hunden en skyggefull og rolige plass, et nedkjølende bad eller noe svalt å slikke på, som for eksempel en hjemmelaget hundeis. Det finnes også praktiske kjølevesker og tepper som gjør det lettere for hunden.

Flått

Se gjennom hundens pels hver gang dere har vært ute. Flåtten er en blodsugende midd som kan være bærer av forskjellige sykdomsfremkallende bakterier og virus. Hvis du finner en flått på hunden burde den fjernes så fort som mulig.

Hoggormer

I Norge har vi bare en giftig slange, nemlig hoggormen. Hvert år dør et antal hunder av hoggormbitt, men de aller feste blir friske igjen. Hvis du vet at hunden din har blitt bitt av en hoggorm er det viktig å bevare roen og oppsøke veterinær umiddelbart. Hvis du kan, bær hunden din i stedet for å la den gå selv. Selv om du bare mistenker at hunden har blitt bitt så er det viktig å oppsøke en veterinær.

Alger

Algene blomstrer hovedsakelig mellom juli og september når vannet er på det varmeste. Hunder kan bli utsatt for algeforgiftning hvis de drikker og / eller bader i det forgiftede vannet. Oppsøk veterinær umiddelbart hvis dyret har drukket eller badet i vann som mistenkes for å være forgiftet med giftige alger.

Våteksem

Badeglade hunder kan oppleve våteksem som oppstår hvis hunden bader ofte og ikke rekker å tørke mellom hver dukkert. Våteksem kan man ofte se som klissete, røde og ømme områder i huden. Typiske steder for våteksem er kinn, nakke, lår og halerot. En veterinær burde kontaktes dersom infeksjonen sprer seg eller hunden har betydelig vondt på grunn av eksemen.

Vi ønsker dere en fantastisk sommer og håper dere slipper å oppsøke veterinær i løpet av denne herlige tiden av året!

Kilde: Anicura.no og SKK.se

Vår kjære Matilda har vært skribent for Doggie Magazine i to år og brenner for å gi deg tips og råd for et så godt hundeliv som mulig.
  • Rask levering direkte fra vårt lager

  • Enkle returer og størrelsesbytter

  • Premium varemerker!

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen